Smart Sense-parkeermodus

Wat is de Smart Sense-parkeermodus?

De Smart Sense-parkeermodus is een revolutionaire functie die gebruikmaakt van radartechnologie om een melding te verzenden als er beweging wordt gedetecteerd in het sensorische veld van de dashcam. Wanneer uw voertuig wordt uitgeschakeld, wordt de Smart Sense-parkeermodus geactiveerd.

Wat gebeurt er als de Smart Sense-parkeermodus is geactiveerd?

Uw iQ geeft het Smart Sense-parkeermoduspictogram weer (zie hieronder). Wanneer uw iQ beweging detecteert, wordt een kort bestand opgenomen. Als er geen verdere beweging buiten het voertuig wordt gedetecteerd, stopt uw iQ met opnemen en gaat deze in stand-by.

Als uw iQ verdere beweging buiten uw voertuig detecteert, blijft deze opnemen totdat de beweging stopt.  Als uw iQ gedurende deze tijd een botsing detecteert, maakt deze een gebeurtenis aan en stuurt deze een melding.

Het onderstaande scherm illustreert hoe een melding van de Smart Sense-parkeermodus wordt weergegeven:

Crash Notification - Protect Plus User.png

De iQ-app toont vervolgens een opname met de afspeelbalk met de botsingzone rood gemarkeerd, hieronder weergegeven:

History-Event playback.png

Wat betekenen de pictogrammen op het scherm?

De ‘P’ in een blauw schild betekent dat uw iQ nu in de Smart Sense-parkeermodus staat.

De rode persoon betekent dat uw iQ beweging heeft gedetecteerd via de radarsensor.

De rode cirkel betekent dat uw iQ een botsing heeft gedetecteerd. Als dit gebeurt, wordt het bestand automatisch geüpload naar het gedeelte Gebeurtenissen in de iQ-app.

Kan de gevoeligheid worden aangepast?

Ja, u kunt de nabijheidsinstellingen aanpassen in de iQ-app. Het kan nodig zijn om de gevoeligheid te verlagen als uw auto op een drukke parkeerplaats staat of in een gebied waar deze waarschijnlijk vaak wordt geactiveerd.

Motion sensitivity - No Rear Camera.png

Wat is een beveiligingsgebeurtenis?

Een beveiligingsgebeurtenis is iets dat uw iQ belangrijk vindt. Als uw iQ beweging detecteert via de bewegingssensor (g-sensor en radar), slaat uw iQ het bestand op, uploadt uw iQ het naar Nextbase Cloud en stuurt deze een melding naar uw smartphone. (‘Protect’- of ‘Protect Plus’-abonnement vereist)

Motion detected Notification - Protect Plus User.png

Activeringsspanning voor Smart Sense-parkeermodus

Zo weet uw iQ of uw voertuig is ingeschakeld of niet. Uw iQ meet de accuspanning van het voertuig, wanneer de spanning hoog is, gaat uw iQ in de rijmodus. Wanneer de spanning laag is (het voertuig is uitgeschakeld), gaat uw iQ naar de Smart Sense-parkeermodus.

Op welk niveau moet de activeringsspanning voor Smart Sense-parkeermodus worden ingesteld?

De standaardinstelling is 13 V en is geschikt voor de overgrote meerderheid van de voertuigen. Als uw iQ echter niet naar de SmartSense-parkeermodus gaat zoals verwacht, of naar deze modus gaat terwijl u rijdt, moet u de drempelwaarde aanpassen. Dit komt het meest voor bij elektrische voertuigen.

De accuspanningen variëren sterk tussen voertuigen, dus het vinden van de juiste limiet voor uw voertuig kan in sommige gevallen een beetje proberen vereisen. U moet ook contact opnemen met uw voertuigfabrikant om dit te bevestigen.

Hoe wijzig ik deze instelling?

Ga naar het gedeelte ‘iQ-instellingen’ in uw iQ-app, selecteer ‘Smart Sense-parkeermodus’ en vervolgens ‘Activeringsspanning voor Smart Senseen pas de spanning aan met 0,1 volt. Als het probleem zich blijft voordoen, herhaalt u deze stap totdat dit probleem zich niet meer voordoet.
BELANGRIJK! Nadat
u de drempelwaarde hebt gewijzigd in de app, moet uw iQ opnieuw worden opgestart (uit- en weer inschakelen) om de bijgewerkte instellingen toe te passen.

Hoe weet ik of mijn instellingen onjuist zijn?

Als deze te laag is.

Als de activeringsspanning voor Smart Sense-parkeermodus is ingesteld op een niveau dat te laag is voor uw voertuig, dan kan het zijn dat uw iQ ingeschakeld blijft en opneemt wanneer uw voertuig is uitgeschakeld.

Als deze te hoog is.

Als de activeringsspanning voor Smart Sense-parkeermodus is ingesteld op een niveau dat te hoog is voor uw voertuig, dan kan het zijn dat uw iQ niet wordt ingeschakeld en niet begint met opnemen wanneer u uw voertuig inschakelt, of dat de Smart Sense-parkeermodus wordt geactiveerd terwijl uw voertuig in beweging is.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 8 van 27