iQ-spanningsinformatie

De iQ heeft twee spanningswaarden die kunnen worden gewijzigd in de instellingen.

• SmartSense-activeringsspanning
  • Spaarstand

Hieronder staat meer informatie over deze waarden.

Wat is de SmartSense-activeringsspanning?

De SmartSense-activeringsspanning bepaalt of de iQ in de rijmodus moet staan.

De standaardinstelling voor de SmartSense-activeringsspanning is 13 V; tijdens het gebruik van het voertuig wordt verwacht dat deze op 13 V en hoger werkt, afhankelijk van het voertuig.

Wat is de Spaarstand?

De standaardinstelling van de Spaarstand is 12 V, wat betekent dat als de accu van het voertuig onder 12 V zakt, de stroom naar de iQ wordt onderbroken. Gebruikers kunnen deze instelling aanpassen via de IQ-app, maar we adviseren om voorzichtig te zijn met wijzigingen.

Vraag advies aan de voertuigfabrikant voordat u grote aanpassingen doet.

In het volgende artikel staat meer informatie over de Spaarstand.

Batterijmodus van de auto

De onderstaande grafiek laat zien welke modus de camera gebruikt, afhankelijk van de spanning van de auto.

Hoeveel verschillende vermogensmodi heeft de iQ?

De iQ heeft twee modi.

SmartSense-parkeermodus - Dit is de beveiligingsmodus tussen 12 en 13 V.

Rijmodus - Dit is terwijl het voertuig in beweging is en boven de 13V.

Wanneer het voertuig onder de 12 V is, wordt de camera uitgeschakeld.

Rijmodus (13 Volt+)

Wanneer de motor is ingeschakeld, gaat de iQ naar de Rijmodus.

Dit is de standaardmodus die ingeschakeld wordt vanaf het moment dat de motor draait, de camera volledig operationeel is en opneemt. De drempels worden automatisch aangepast op gebeurtenissen tijdens het rijden, zoals een botsing of een noodstop.

In het onderstaande artikel staat meer informatie over wanneer de camera ingeschakeld wordt en een gebeurtenis registreert.

Bestandsnamen

SmartSense-parkeermodus (12 Volt - 13 Volt)

Wanneer de motor is UITGESCHAKELD, gaat de iQ naar de SmartSense-parkeermodus.

Uw iQ herkent automatisch wanneer het voertuig niet in gebruik is door gedurende 30 seconden nadat de motor is uitgeschakeld een combinatie van de G-sensor en de radar te gebruiken. Als er geen verdere beweging wordt gedetecteerd, stelt de SmartSense-parkeermodus de iQ in op de Beveiligingsmodus voor laag vermogen.

De radar en de G-sensor blijven actief tijdens deze status en als er beweging wordt gedetecteerd, schakelt de iQ terug naar de SmartSense-parkeermodus om een incident vast te leggen.

Meer informatie over de SmartSense-parkeermodus vanuit de SmartSense-parkeermodus.

Spaarstand (onder 12V)

Tenzij aangepast in de app, werkt uw iQ niet op deze spanning.

De energiezuinige beveiligingsmodus werkt met behulp van verschillende sensoren (voornamelijk Radar) die de iQ in de SmartSense-parkeermodus activeren als er een potentieel risico rond het voertuig is.

De iQ gaat naar de spaarstand terwijl de auto niet in gebruik is.

De energiebesparende modus wordt aangegeven door het onderstaande pictogram:

Low voltage.png

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 11 van 22