De QR-code scannen

Om uw dashcam van iQ in te stellen, moet u de QR-code scannen die op het scherm wordt weergegeven.

Volg deze stappen als u problemen ondervindt bij het scannen van de code:

Houd deze niet in uw hand.

Voer een ‘droge’ installatie van de iQ uit om de beste hoek te krijgen voordat u zich ertoe verbindt deze aan de voorruit te lijmen. Zorg ervoor dat het hangende gedeelte van uw iQ verticaal is uitgelijnd met de camera van uw telefoon.

Kantel uw telefoon niet.

De camera van uw telefoon kan problemen ondervinden bij het scannen van de code als deze onder een hoek is gekanteld. Zorg ervoor dat deze op gelijke hoogte staat met de iQ om het beste oogpunt te krijgen.

Houd afstand.

Als u uw telefoon te dicht of te ver weg houdt, scant deze de code niet. Probeer uw telefoon ongeveer 30 cm (1 voet) weg te houden en beweeg deze langzaam naar de QR-code.

(Sommige telefooncamera’s kunnen niet zo goed van dichtbij scherpstellen als andere, dus het kan zijn dat u uw telefoon iets verder weg moet houden.)

Maak de lens schoon.

De lens van uw telefoon kan veel stof en vlekken verzamelen, die de helderheid van het beeld kunnen beïnvloeden. Veeg deze af met een zachte doek om deze schoon te maken als u iets ziet dat uw zicht kan belemmeren.

1. Verwijder het doorzichtige plastic folie van het hangende scherm van de iQ (dit helpt om verblinding te elimineren).
  2. Zorg ervoor dat u toestemming geeft voor toegang tot de camera van uw apparaat wanneer dit in de app wordt gevraagd. Als u deze toestemming weigert, kunt u de QR-code niet scannen.

3. Beweeg uw telefooncamera naar de QR-code en trek de telefoon vervolgens langzaam weg van het iQ-scherm, dit geeft uw telefoon de best mogelijke kans om op de QR-code te focussen en deze correct te scannen.

4. Als de QR-code niet wordt gescand of als uw iQ een fout vertoont, wordt aanbevolen om het apparaat uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen, naast het geforceerd sluiten van de applicatie. Nadat de app succesvol geforceerd is gesloten, herhaalt u stap 3.
  5. Zodra het scannen van de QR-code is gelukt, wordt het onderstaande scherm weergegeven om uw iQ te monteren.
    Let op: als uw apparaat een firmware-update vereist, wordt deze automatisch gestart tijdens het installatieproces.
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 3 van 98