Moet ik de SD-kaart in mijn iQ formatteren?

Wat betekent het om een SD-kaart te formatteren?

Simpel gezegd betekent het formatteren van een SD-kaart (of een ander type opslagapparaat) dat u alle  bestanden van de SD-kaart verwijdert en het opnamepad corrigeert om consistente opnames in de toekomst te garanderen.

Moet ik mijn SD-kaart formatteren?

Ja. Het is erg belangrijk dat uw SD-kaart regelmatig wordt geformatteerd. Voor de meeste klanten raden we aan om uw SD-kaart om de 2-3 weken te formatteren. Dit komt vooral omdat dashcams continu een lusopname maken, waardoor de kaart onder druk komt te staan.

Let op: als u veel rijdt, moet u uw SD-kaart vaker formatteren dan de gemiddelde persoon. We raden bijvoorbeeld aan dat taxichauffeurs hun SD-kaarten ten minste één keer per week formatteren.

Hoe formatteer ik mijn SD-kaart?

1. Selecteer rechtsonder in de app meer en klik vervolgens op SD-kaartbeheer

2. Op het onderstaande scherm staan de opslaggegevens. In dit geval is de kaart leeg.

3. U krijgt een melding om het formaat te bevestigen, alle bestanden worden verwijderd
    Afbeelding

Wat gebeurt er als ik mijn SD-kaart niet formatteer?

Als u uw SD-kaart gedurende een langere periode niet formatteert, kunt u de volgende soorten problemen ondervinden:

• SD-kaart foutmeldingen
  • Fout bij opname
  • Fout bij automatische opname
  • Bevroren scherm
  • Gaten tussen opnames
  • Corrupte of onafspeelbare bestanden
  • Opstarten en afsluiten lukt niet
  • Niet-werkende knoppen

Hoewel deze problemen veel vaker voorkomen bij SD-kaarten die niet van Nextbase zijn, raden we alsnog aan om onze SD-kaarten ook vaak te formatteren bij regelmatig gebruik van uw iQ.

Hoelang neemt mijn SD-kaart beelden op?

Hieronder staat een tabel die aangeeft hoe lang uw SD-kaart beeldmateriaal opneemt, afhankelijk van uw instellingen.

SD card matrix iQ.jpg

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 15 van 30